Achter iedere succesvolle website staat een krachtige hostingprovider. Als je wilt dat een website razendsnelle prestaties levert, een solide beveiliging heeft en automatisch back-ups maakt, overweeg dan een managed WordPress-hosting. In dit artikel bespreken we eerst wat managed WordPress-hosting is en vervolgens geven we 8 redenen waarom je het zou kunnen overwegen.
Wat is managed WordPress-hosting?
Stel je eens een wereld voor waarin je niet hoeft te denken aan servers die niet meewerken of een CMS platform dat kuren heeft. Een plek waar je je bezig kunt houden met de dingen die je het liefst doet: websites ontwerpen voor klanten, op maat gemaakte WordPress-thema’s ontwikkelen of je bureau laten groeien. Dat is wat managed WordPress-hosting voor je kan doen.
Dit type (web)hosting is specifiek gericht op WordPress-websites. Dat betekent dat alles is geoptimaliseerd voor WordPress. Van de manier waarop ze hun servers structureren tot de mensen die ze inhuren voor ondersteuning en support. Je kunt erop vertrouwen dat managed WordPress-hosting de expert is op het gebied van CMS van een website.
Naast de hardware en WordPress-expertise omvat een managed hosting doorgaans ook extra services en functies die zijn ontworpen om de last van website-eigenaar te verlagen. Dit is eigenlijk waar het “managed” deel komt kijken.
Wat zijn de voordelen van managed WordPress-hosting?
Overweeg je om te kiezen voor managed WordPress-hosting, maar twijfel je nog? We bespreken 8 redenen waarom managed WordPress-hosting de beste keuze is.
1. Ondersteuning van WordPress-experts
De meeste hostingbedrijven bieden enige vorm van ondersteuning, maar met een managed WordPress-provider kun je erop vertrouwen dat hun ondersteuningsteam WordPress volledig begrijpt. En ze begrijpen het niet alleen, het zijn ook experts.
Dit betekent dat ze het verschil kunnen herkennen tussen een probleem met plug-ins, een lastig thema of een probleem op serverniveau. Ze weten precies welke instellingen een WordPress-website nodig heeft om optimaal te presteren. En ze zullen aanbevelingen hebben als je andere WordPress-gerelateerde vragen hebt.
Aangezien een managed hostingprovider gericht is op één CMS, in dit geval WordPress, zullen de mensen achter het product er meer ervaring in hebben en kunnen ze helpen met een breed scala aan WordPress-vragen. Dat wil niet zeggen dat je geen geweldige ondersteuning kunt vinden bij andere soorten hosts, maar je kansen zijn iets groter als je werkt met een bedrijf dat WordPress van binnen en van buiten kent.
Daarnaast hebben managed hostingproviders de neiging om prioriteit te geven aan de ondersteuning die ze hun klanten bieden, wat betekent dat je dingen zult vinden als 24/7 chat, in-app-tickets of zelfs community forums. Het gebruik van een managed WordPress-hosting is vergelijkbaar met het hebben van een IT-afdeling vol met experts waar je op elk moment een beroep op kunt doen.
2. Goede beveiliging voor je WordPress-website
Zelfs als je website nog nooit eerder is gehackt, is beveiliging iets waar je altijd aan moet denken. Hoewel het gebruik van een managed WordPress-hosting geen onfeilbare manier is om je website te beschermen, pluk je wel vruchten van ingebouwde beveiligingsverbeteringen. Ten eerste bieden de meeste hostingproviders nachtelijke back-ups van je website die je gemakkelijk kunt herstellen, mocht er iets misgaan.
Ook optimaliseren managed WordPress-hosting hun servers voor WordPress-beveiliging, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over beveiligingsplug-ins. Je vindt er ook functies zoals het maken van sterke wachtwoorden, tweefactorauthenticatie (2FA) en beperkte inlogpogingen.
Misschien wel de belangrijkste beveiligingsfunctie die een managed host kan bieden, is hun vermogen om malware te verwijderen. Als je website toch wordt gehackt, kan het ondersteuningsteam je vaak helpen om op te ruimen. Dit is iets dat je snel gedaan wilt hebben, maar waarschijnlijk niet zelf kunt. Zorg ervoor dat je proces voor het verwijderen van malware kent, zodat je kunt handelen als het gebeurt. Sommige hosts brengen hiervoor extra kosten in rekening, terwijl anderen het gratis bij elk hostingpakket opnemen.
3. Snellere sites en betere prestaties
Met een managed WordPress-host heb je het grote voordeel dat het gehele technische gedeelte is afgestemd op de WordPress-ervaring van alle gebruikers. Dit betekent dat je website waarschijnlijk een betere up-time heeft, sneller laadt en minder haperingen laat zien.
Managed hostingproviders bieden ook prestatieverbeteringen zoals een CDN, serverlocaties over de hele wereld en zelfs technologie voor onmiddellijke schaalbaarheid. Dit klinkt ingewikkeld, maar als je met managed hostingprovider werkt zal deze alles configureren, instellen en ondersteuning bieden waar nodig.
Je kunt je WordPress-website ook zeker zelf optimaliseren bij andere hostingproviders. Dit vereist wel veel kennis en werk vanaf jouw kant, aangezien je dan alles zelf moet instellen en configureren. Dit is dan ook het punt waar de waarde van een managed WordPress-hostingprovider echt toeneemt.
Alleen al de beveiligings- en prestatievoordelen maken een managed WordPress-hosting de moeite waard. Tussen betrouwbare infrastructuur en toegankelijke WordPress-experts wordt je merk beschermd tegen de valkuilen van onder andere down-time of gehackte websites.
4. Functies die verder gaan dan serverconfiguraties
Hoewel snelle en veilige servers van cruciaal belang zijn voor een goed presterende website, is een van de belangrijkste voordelen van een managed WordPress-host alle andere dingen die ze je bieden. Dit omvat workflow-tools, samenwerkingsfuncties en beschikbare educatieve bronnen. Een host is veel meer dan een serverprovider, je kunt ze vanwege alle toegevoegde waarde beter zien als een belangrijke partner van je bedrijf.
De specifieke kenmerken van WordPress-hosts zullen variëren, maar het vinden van een die is ontworpen om de ideale workflow te ondersteunen, in plaats van simpelweg een serviceprovider te zijn, kan een enorme impact hebben op de waarde die je eruit haalt.
5. Het is eenvoudig om SSL-certificaten toe te voegen
Ken je dat kleine groene hangslotje dat je in de browser naast een URL ziet? Of misschien de “verbinding is niet veilig”-waarschuwingen die Google Chrome weergeeft? Dat is allemaal gebaseerd op het feit of een website al dan niet een SSL-certificaat heeft geïnstalleerd. Een managed WordPress-host heeft het eenvoudig gemaakt om er een aan je website toe te voegen.
Voorheen was het een tijdrovende klus om een SSL-certificaat toe te voegen aan je website. Je moest een heen-en-weer communiceren tussen de hostingprovider en de certificaatprovider voor de perfecte afstelling. Tegenwoordig biedt een managed WordPress-host een diversiteit aan SSL-certificaten en kost dit proces slechts een paar klikken en bijna geen tijd!
Managed hostingproviders spelen een grote rol bij het eenvoudig te installeren en toegankelijk maken van SSL-certificaten voor alle websites. Een SSL-certificaat wordt gezien als een online best practice, waardoor de meest managed WordPress-hosts hebben besloten om gratis SSL-certificaten aan te bieden. Indien je een geavanceerd SSL-certificaat nodig hebt, zoals een EV SSL-certificaat met de hoogste beveiligingsvorm), kan een managed hostingprovider je ook helpen om dat in te stellen!
6. Eenvoudig websitebeheer
Wanneer je je websites beheert met een managed WordPress-host, dan is alles netjes en georganiseerd op één plek. Je hoeft dan voor verschillende diensten niet te switchen tussen providers of te worstelen met verschillende instellingen: alles wordt geregeld op één plek. Vooral als je met steeds meer klanten begint te werken of je bedrijf groeit, dan zal het vereenvoudigen van je providers je veel tijd besparen bij het opzetten van nieuwe websites.
Naast een schone interface voor toegang tot je websites, zorgt een managed WordPress-host ook voor updates, zodat je website altijd de nieuwste WordPress-versie heeft. Dit omvat meestal WordPress-updates, PHP-updates en soms zelfs updates voor thema’s of plug-ins. Ook dit kan veel tijd besparen als je meerdere websites in beheer hebt, waardoor je meer tijd overhoudt om nieuw werk aan te nemen of tijd hebt voor andere belangrijke zaken.
7. Je hebt niet zoveel plug-ins nodig
Tot ziens, beveiligingsplug-ins! En tot zover, caching-optimizers! Wanneer je samenwerkt met een managed WordPress-host, zorgen zij voor deze basisoptimalisaties, wat betekent dat je een hele reeks plug-ins kunt verwijderen waarop je voorheen moest vertrouwen.
Hoewel plug-ins niet inherent problematisch zijn, wordt het als een best practice beschouwd om er zo min mogelijk te gebruiken. Je website zal waarschijnlijk betere prestaties laten zien, want er hoeft minder code geladen te worden. Het is via een WordPress-host bovendien gemakkelijk om op hoogte te blijven van updates van plug-ins, aangezien men dit automatisch zal doorvoeren en je website daardoor altijd de beste beveiliging heeft.
8. Zij richten zich op hosting, zodat jij je kunt concentreren op het bedrijf
Het grootste voordeel van managed WordPress-hosting is het simpele feit dat ze dit allemaal voor je regelen. Bovendien kun jij je gewoon concentreren op de dingen die je echt leuk vindt om te doen. Het hele doel van managed providers is om het proces van het hosten van WordPress-websites te vereenvoudigen, zodat je meer tijd hebt voor het uitoefenen van je echte beroep, bijvoorbeeld het maken van websites in plaats van werken aan servers.
Naast alle voordelen voor de website, zullen de extra workflow-tools je hele bedrijf efficiënter maken en je helpen effectiever samen te werken met je team en klanten. Hoewel de kosten misschien hoger zijn dan je gewend bent, kan ik je beloven dat je er veel meer waarde voor terugkrijgt en bovendien ook van meerwaarde bent voor je klanten.
Heb je hulp nodig bij WordPress?
Heb je hulp nodig bij WordPress gerelateerde zaken, zoals managed WordPress-hosting? Of wil je een WordPress website laten maken? Wij hebben jarenlange ervaring bij het maken, onderhouden, updaten, aanpassen en monitoren van WordPress websites. Neem dan contact met ons op voor meer informatie!